Mat-Lat

Recept för latmaskar och fattiglappar

Fetakyckling med Rucola

Kategori: Kyckling

Detta behövs (ca 4 pers):
500g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
1 msk smör eller olja
2 msk balsamvinäger
1 msk honung (flytande är enklast)
1 msk olja (jag föredrar olivolja)
100g fetaost
2 dl rucolasallad

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Krydda kycklingen med salt och peppar.
Bryn kycklingen runt om i smör i en het stekpanna. Lägg över den på ett ugnssäkert fat.
Stek i mitten av ugnen ca 20 min.

Vispa ihop vinäger, honung och olja.
Ta ut kycklingen, smula över fetaosten och strö över rucolan.
Häll över dressingen.

Att ha till:
Klyftpotatis. Ris funkar med men rekommenderar verkligen klyftpotatis i första hand!

Tips för vegetariskt alternativ:
Ta quornfiléer istället för kyckling.

(Recept taget ur boken "Köp hem 5" som är utgiven av förlaget Prisma.) Matklubbens Topplista