Mat-Lat

Recept för latmaskar och fattiglappar

Stekt makrill a la mormor

Kategori: Fisk

Detta behövs:
Makrillfiléer (Färska eller frysta spelar ingen roll, glöm inte tina dem bara.)
Smör
salt

Gör så här:
Värm stekpannan på 6:an tills den är riktigt het.
Lägg i smör. Ska du göra sås av skyn så ha i mycket smör!
Lägg i makrillen. Stek på ganska hög värme, skinnet ska bli frasigt och brunt. Steker man på förlåg värme tar det för lång tid och fisken blir torr.

Sås: När fisken är klar tar du ur den ur pannan. Du ska ha mycket smör kvar, vispa ner mjöl och vatten tills det blir en bra sås. Ha i lite soya om du vill få den brunare. Salta efter behag.

Att ha till:
Kokt potatis

(Tack till mormor Asta för recept och undervisning!) Matklubbens Topplista