Mat-Lat

Recept för latmaskar och fattiglappar

Spenatsoppa

Kategori: Soppa

Detta behövs (för ca 4 pers):
300g fryst hackad spenat
1 gullök
8 dl grönsaksbuljong
2 msk vetemjöl
1dl matlagningsgrädde
1msk flytande margarin
salt och peppar
(1 dl gräslök om man har.)
4 ägg

Gör så här:
Tina spenaten i en stor kastrull tillsammans med lite margarin.
Koka upp 8 dl vatten i en annan kastrull och ha i buljongen. (Ska stå på buljongpaketet hur mkt buljong till hur mkt vatten.)
Hacka löken smått.
Fräs löken tillsammans med spenaten tills den blir lite mjuk.
Häll i buljongen med spenaten och löken. Låt koka upp.
Häll i grädden och red av med mjöl. Man kan blanda mjölet i grädden innan, bara det inte blir klumpigt.
Klipp i gräslöken och krydda.

Koka 4 ägg hårdkokta och servera soppan med ägghalvor.
 
Matklubbens Topplista